skip to Main Content
info@taxis2000.nl

Hoe herken je een betrouwbare taxichauffeur?

Een betrouwbare taxi

Wanneer je bij een taxi instapt wil je natuurlijk zeker weten dat je bij een betrouwbare taxichauffeur in de auto zit. Maar hoe kun je dit vooraf weten? Er zijn ontelbaar veel taxi’s in Nederland om uit te kiezen. Vooral in de grote steden zijn de opties eindeloos. Toch is het wel belangrijk dat je niet zomaar instapt. Veel illegale taxi’s vragen namelijk een erg hoog tarief en bovendien hebben zij vaak geen goede verzekering. In dit artikel vertellen we hoe je een betrouwbare taxichauffeur herkent.

Chauffeurspas

taxi betrouwbaar

taxi betrouwbaar

Een legale taxichauffeur is verplicht zijn chauffeurspas bij zich te hebben. Je mag dan ook gerust vragen naar deze pas wanneer je instapt. Zo weet je zeker dat je bij een legale chauffeur instapt, en weet je hoe die persoon heet.

Meter

Ook is het verplicht een meter te hebben in de taxi, waarop je kunt zien wat de ritprijs is. De ritprijs loopt op naarmate de taxi verder rijdt. Wanneer je instapt kun je dus controleren of deze meter aanwezig is.

De ritbon

Daarnaast moet het mogelijk zijn om de ritbon uit te printen. Dit gebeurt niet standaard, maar moet wel kunnen wanneer je ernaar vraagt. Op deze bon zie je hoe lang en voor welk tarief er gereden is na afloop van de rit.

Kies zelf

Je hebt het wel: een rijtje taxi’s bij het station, vliegveld of na een evenement. Dit zijn de zogenoemde opstaptaxi’s. Onthoud dat je niet verplicht bent bij de voorste taxi in het rijtje in te stappen. Je mag ten alle tijden zelf kiezen welke taxi je neemt.

Kijk naar de reviews

Ook is het mogelijk een taxi vooraf te bestellen. Deze zogenoemde besteltaxi’s halen je op bij een afgesproken plek. Om de betrouwbaarheid van de besteltaxi te controleren kun je vaak vooraf al zoeken naar reviews over de chauffeur.

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook eens onze andere artikelen.

Back To Top