skip to Main Content
info@taxis2000.nl
Veilig Reizen Tijdens Corona: Neem De Taxi!

Veilig reizen tijdens corona: neem de taxi!

Reproductiegetal flink gestegen in Nederland

Al maanden lang wordt de wereld geteisterd door het coronavirus en houden we ons aan allerlei maatregelen. Het leek even wat beter te gaan, maar de laatste weken is het reproductiegetal weer flink gaan stijgen. Daardoor is reizen met het openbaar vervoer helaas niet meer zo veilig. U kunt er beter voor kiezen om te reizen per taxi. Wij vertellen u hier graag meer over.

Richtlijnen voor taxigebruik

De taxi’s houden zich aan allerlei richtlijnen om u ervan te verzekeren dat u in de taxi veilig bent tegen het coronavirus. Zo draagt de taxichauffeur een mondkapje, wordt de taxi na iedere rit ontsmet en wordt er zoveel mogelijk anderhalve meter afstand gehouden. Ook de passagier wordt gevraagd om rekening te houden met een aantal richtlijnen, namelijk:

  • Ga achterin de taxi zitten, niet naast de chauffeur
  • Plaats zelf uw bagage in de kofferbak
  • Ook het openen van de deur en het omdoen van de riem kunt u het best zelf doen. Lukt dit niet? Laat u dan helpen door een familielid
  • Betaal het liefst met uw pinpas

  • Door deze maatregelen in acht te nemen, is de taxirit zowel voor u als voor de chauffeur zo veilig mogelijk.

    Taxi veiliger dan het openbaar vervoer

    Natuurlijk waren er al een heleboel reden om een taxi te nemen, maar nu is er dus ook een gezondheidsreden bijgekomen. In het openbaar vervoer is het namelijk niet altijd mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Daardoor is, zelfs met de verplichte mondkapjes, de kans dat u in het openbaar vervoer besmet wordt met het coronavirus aanzienlijk hoger dan de kans dat dit in een taxi gebeurd. Wilt u dus veilig reizen in coronatijd? Doe dit dan per taxi!

Back To Top