skip to Main Content
info@taxis2000.nl
Is Het Toegestaan Om Zelf Uw Auto Te Slopen?

Is het toegestaan om zelf uw auto te slopen?

U wilt uw auto zelf slopen, mag dat?

Heeft u een auto voor de deur staan die in zulke mate beschadigd is dat hij rijp is voor de sloop? Dan heeft u nog een aantal mogelijkheden met uw auto. Zo kunt u uw auto verkopen aan een autosloperij of uw auto laten repareren en vervolgense verkopen. Maar is het ook toegestaan om uw auto zelf te slopen? Wij vertellen er meer over in dit blog.

Voorwaarden voor het slopen van uw auto

In Nederland is het wettelijk toegestaan om uw auto zelf te slopen. U kunt dit echter niet zomaar doen. Er zitten namelijk wel allerlei voorwaarden verbonden aan het slopen van uw auto. Bovendien is het niet toegestaan, en ook niet mogelijk, om het kenteken van uw auto zelf te beëindigen. Bij motoren, bromfietsen en aanhangwagens mag u na het slopen wel schriftelijk een aanvraag kunt indienen bij het RDW voor beëindiging van het kenteken. Maar omdat u de aanvraag voor beëindiging van het kenteken voor uw auto helaas niet zelf kunt doen, is het handiger om uw sloopauto te verkopen en te laten slopen door een erkend demontagebedrijf. Hierdoor bespaart u een heleboel tijd en moeite.

Uw auto laten slopen door een autosloperij

Het is dus wettelijk toegestaan om uw auto zelf te slopen, maar omdat u het kentekenbewijs niet zelf kunt beëindigen is het alsnog een heleboel gedoe om dit te doen. Wilt u zich deze moeite liever besparen? Dan kunt u uw sloopauto verkopen aan een autosloperij. Zo’n autosloperij komt uw auto meestal binnen 24 uur ophalen en geeft u hier nog een mooi bedrag voor. Bovendien kan een autosloperij uw auto op een milieuvriendelijke wijze verwerken tot bruikbare grondstoffen.

Vragen over auto’s?

Wilt u graag meer weten over auto’s, of heeft u specifieke vragen voor ons? Lees dan de andere artikelen op deze site of neem contact met ons op via het formulier hier op de site.

Back To Top